Avantajele sistemelor de role pivotante

Sistemele de role putem spune ca au revolutionat comertul si nu numai. Astfel, daca in urma cu ani de zile singura posibilitate de a merge la cumparaturi era cu sacosa ori cu cosul de mana, astazi aproape ca nu mai exista magazin universal care sa nu puna la dispozitia clientilor carucioare pentru cumparaturi.

Iar faptul ca acestea se pot misca in orice directie cu precizie, fara a darama rafturile de marfa, se datoreaza in mare parte si sistemelor de role pe care acestea le au montate.

Alte dispozitive de transport al marfii opteaza pentru o generatie noua de mijloace de locomotie, cum ar fi sisteme de role pivotante TENTE cu blocare dependenta de sarcina, in care miscarea poate fi controlata in functie de incarcatura pe care o avem de transportat, dar si de directia in care dorim sa ne deplasam.

Sa vedem insa cateva dintre avantajele pe care un sistem de role pivotante cu blocare dependentă de sarcina ni le confera, spre deosebire de un sistem de role simplu. In primul rand, trebuie spus ca sistemele de role pivotante, spre deosebire de cele simple, iti permit miscarea dispozitivului tau in orice directie, independent de dimensiunea sau masa incarcaturii.

Acest lucru se observa cel mai simplu la cosurile de cumparaturi din supermarketuri, capabile sa se intoarca in orice directie, fiind foarte usor de manevrat, chiar si in conditiile unor greutati mari sau a unor spatii stramte de strabatut. Aceste sisteme de role au avantajul ca se pliaza rapid pe impulsul pe care il primesc de la manevrant, astfel ca permit schimbarea directiei fara mari eforturi, uneori cu o simpla directonare cu podul palmei sau cu degetul.

Nu mai punem la socoteala faptul ca noile sisteme de role pivotante au o durata mare de viata, in ciuda utilizarii zilnice, in orice conditii. Rezistenta la frecare, precum si materialele de calitate din care sunt construite, iti ofera nu doar viabilitatea acestora in timp, cat si un aspect modern si silentiozitate in miscare.

Sunt insa si cateva aspecte aparte pe care trebuie sa le iei in calcul. In acest sens, mentionam faptul ca sistemele de role pivotante simple nu sunt alegerea cea mai buna atunci cand ai de parcurs distante lungi in culoare drepte si inguste, spre exemplu. Este si cazul paturilor de spital, care trebuie sa strabata culoarele bine definite intre saloane sau sali de operatie, astfel incat orice miscare gresita poate avea consecinte nefaste pentru pacienti.

La fel, avem echipamente sensibile pe care le avem de transportat, pentru care este de preferat un sistem de role pivotante cu blocare dependentă de sarcina, care sa iti asigure o buna directionare a inregului dispozitiv.

Leave a Reply