SEO

Alte 6 lucruri care conteaza in SEO

Sunt o gramada de puncte in care am putea vorbi despre SEO la nesfarsit, insa periodic imi mai aduc aminte si eu din ceea ce am mai citit si testat de-a lungul vremii. Pe langa clasicele chestii, mai stiu aproximativ 6 lucruri ce influenteaza pozitia unui site in motoarele de cautare.

1. Bounce Rate-ul. Cu cat aceasta este mai mic, cu atat mai bine. Spyderul Google analizeaza destul de bine si acest bouce rate si uneori te claseaza si in functie asta. Ce-i drept, acest lucru influenteaza aproximativ 1-2%, insa picaturile mici umplu butoaiele mari.

2. Rata de clickuri. Sa presupunem ca sunteti pe locul 2 intr-o anumita cautare pe Google. Daca dvs. aflandu-va pe locul 2 nu primiti mai multe clickuri decat cei de pe locul 3 sau 4, atunci cu siguranta Google va lua asta in seama si va va surclasa din nou.

3. Numarul de vizitatori. De fiecare data cand aveti vizitatori multi, spypderul este “chemat”, asa ca, vizitand mai des pagina (spyderul), duce la o indexare mai rapida a paginilor noi.

4. Data expirarii domeniului conteaza. Daca un domeniu care expira in 2018 este in lupta cu un domeniu care va expira in 2014, cu siguranta primul va castiga duelul.

5. Viteza de descarcare a paginilor. Asta cred ca oricine o stia, insa trebuie intotdeauna reamintita. Google iubeste viteza si doreste ca in viitor toate site-urile sa se incarce repede pentru o mai buna navigare a utilizatorilor.

6. Numarul reclamelor de pe site. Un alt criteriu de clasare este datorat si numarului de reclame de pe o pagina. Deobicei atunci cand se abuzeaza spyderul vede si aduce o mica penalizare.

Leave a Reply