Alege cel mai bun semineu pentru casa ta

Nimic nu se compara cu caldura si ambianta oferita de un semineu. Daca doresti sa cumperi sau sa modernizezi un semineu exista o multime de optiuni. In functie de stilul si caracteristicile casei tale, nevoile tale de energie, preferintele de proiectare si buget, exista multe optiuni de seminee economice din care poti alege.

Seminee pentru zidarie

Noile seminee pentru zidarie au parcurs mult timp de la zilele in care ofereau mai multa ambianta decat caldura. Modelele de astazi sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, iar unele modele europene pot chiar incalzi o intreaga casa mica.

Costul unui semineu de zidarie variaza, in functie de o serie de factori, inclusiv tipul de material utilizat (in special pe fata semineului, care ar putea fi compus din marmura, granit, caramida etc.), vatra (caramida, piatra, beton) , tigla, marmura sau lemn si alti factori, cum ar fi cosurile de fum si capacele de horn.

Seminee pe gaz

Gazduite in carcasa lor metalica, semineele pe gaz pot fi instalate aproape oriunde. In semineul cu gaz poti gasi busteni ceramici, busteni cu fibre de gaz sau elemente de sticla sau cristal si un arzator care produce o flacara stralucitoare cu gaz natural.

Aceste noi seminee cu gaz nu sunt ca vechile seminee cu gaz. Cantitatea si calitatea flacarii au fost imbunatatite dramatic si majoritatea au acum aspectul unui semineu traditional de ardere a lemnului. Multe seminee cu gaz au acum flacari greu de diferentiat de flacarile reale facute de foc.

Semineele moderne cu gaz vin de asemenea cu telecomenzi electronice si ventilatoare automate pentru a circula mai bine caldura. Noile telecomenzi sunt relativ sofisticate cu ecrane tactile, incuietori de siguranta pentru copii si functionare automata a controlului temperaturii.

Exista trei stiluri diferite de seminee cu gaz: modelul cu aerisire directa, modelul cu aerisire de sus si modelul fara aerisire.

Semineul cu gaz de aerisire directa foloseste doua conducte de aerisire care duc direct la exterior. O conducta adauga aerul din exterior in timp ce alta evacueaza gazele.

Proiectarea semineului cu gaz de aerisire de sus poate fi instalata in semineele existente si foloseste cosul de fum din metal sau caramida. Aerul din semineele cu aerisire de sus este extras din interiorul locuintei, in timp ce cosul de aer evacueaza gazele de evacuare.

Modelul de semineu cu gaz fara aerisire, asa cum zice si numele, nu foloseste aerisire. Acest model include un senzor de epuizare a oxigenului care opreste gazul daca simte o lipsa periculoasa de oxigen in casa.

Desi producatorii de seminee sustin ca semineele fara aerisire sunt eficiente din punct de vedere energetic si nu ameninta calitatea aerului din interior, este de gandit faptul ca o serie de tari nu permit instalarea de seminee fara aerisire.

Seminee prefabricate

Semineele prefabricate, cunoscute si sub denumirea de seminee cu grad zero, sunt foarte izolate, astfel incat pot fi instalate direct in perete.

Acestea sunt preferate in constructiile noi, deoarece sunt mult mai usoare in greutate, sunt mai usor de instalat decat unitatile standard si sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Multe seminee prefabricate mai noi sunt prefabricate din metal si instalate in pereti cu cadru din lemn.

Leave a Reply