Accesoriile moto, la ce sa fim atenti cand le cumparam

Tocmai ce ti-ai cumparat o motocicleta sau intentionezi sa achizitionezi una? Este firesc sa iti pui intrebari legate de accesoriile moto.

Ca orice produse de pe piata, si accesoriile trebuie sa fie alese cu atentie, pentru ca altfel risti sa cumperi o piesa pentru moto care nu este pe atat de rezistenta pe cat ti-ai imaginat!

Cum alegi cauciucurile

Cand vine vorba despre accesorii moto, in acesta categorie intra atat piesele care intra in alcatuirea motocicletei, cat si echipamentul.

Un rol foarte important pentru motocicleta il au cauciucurile. Trebuie sa ai anvelope foarte bune, de cea mai buna calitate, agreate de catre producatorul motocicletei, pentru ca trebuie ca vehiculul pe doua roti sa reziste in momentul in care circuli cu viteza, sa nu derapeze la viraje mai periculoase, mai stranse.

Cauciucurile trebuie sa aiba o buna aderenta, sa fie bune si pe timp ploios, pentru ca se poate intampla sa te prinda ploaia, iar asfaltul sa fie umed. Iar cele care conteaza cel mai mult in astfel de momente sunt cauciucurile.

Filtrele sunt o alta componenta importanta, atat cele de aer, cat si cele de ulei, pentru ca ele sunt cele care ajuta cel mai mult la protectia motorului. Un filtru moto opreste impuritatile sa patrunda in ulei si in combustibilul motocicletei tale, ceea ce inseamna un risc mult mai mic al uzurii motorului.

Casca, de nelipsit

Niciodata nu trebuie sa te urci pe motocicleta fara sa porti casca de protectie, acest tip de accesorii moto este obligatoriu. In primul rand, te ajuta sa conduci, sa stapanesti mult mai bine motocicleta, iar in al doilea rand este cea care iti protejeaza viata, in cazul in care ai parte de un incident neplacut in trafic.

Si este foarte important sa alegi o casca de protectie de cea mai buna calitate, tinand cont de faptul ca Romania ocupa, potrivit ultimelor statistici, primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul persoanelor care au murit in urma unor accidente rutiere.

Exista multe magazine de unde poti cumpara accesorii moto. Si sa nu uitam ca nu de putine ori, castile sunt cele care fac diferenta intre viata si moarte!

Leave a Reply