50% din internet a devenit publicitate

Totul s-a inversat, televizorul a inceput sa decada iar telespectatorii fideli se retrag acum pe internet. Cei mai multi se intalesc in grupurile politice, in general acestia sunt comentatori foarte buni, avand mereu cate o drama politica de zis. Acesti oameni sunt cei mai vulnerabili la mica publicitate expusa de site-urile de stiri si politica.

Totusi sa revenim la ceea ce aveam de zis. Internetul a devenit 50% marketing. Probabil ca 20% din site-urile de pe internet sunt in scop publicitar, 20% din site-uri sunt probabil inactive de ani buni, iar restu de vreo 60% contin cel putin un banner publicitar, desigur, facand referire la site-urile obisnuite, nu la site-urile ONG-urilor si altor institutii.

Astfel, internetul a devenit o piata din care se storc foarte multi bani anual. Fie ca e vorba de publicitatea de la Google, Etarget, publicitate platita de firme sau alta forma de publicitate, este din belsug. Sa luam un exemplu simplu. GSP.ro, un site de sport care are mai mult de 40% publicitate pe el. Multa publicitate nu face decat sa enerveze si chiar sa faca respectivul utilizator sa nu cumpere niciodata ceea ce ii este expus, insa, totul este subliminal, reclama intiparindu-se in mintea umana si reactivandu-se la fiecare contact cu firma/produsul respectiv.

Concluzionand, site-urile de internet au devenit o mare de spam cu un continut mai mult decat slab, cu publicitate din belsug si cu designuri din ce in ce mai slabe si aglomerate de widget-uri si chestii fara folos.

Leave a Reply